Project Description

Workshop – Sjælens sang

Shamanistisk stemme workshop
Workshoppen handler om at vi gennem stemmen kan forbinde os med vores sjæl. Og om at sjælens lyd kan heale alt. Det er en workshop til dig, som ønsker at sætte din stemme fri. Ønsker at mærke det magiske rum der opstår, når sangen lader sig selv synge. Når du ikke ved hvad der kommer ud af din mund. Når du er helt forbundet med din sjæl i den smukkeste dans.

Jeg er gennem mit arbejde med shamanistisk healing blevet inspireret til denne workshop. Jeg bruger selv stemmen i healingen, sammen med tromme, berøring, energiarbejde, mm.

I første omgang må vi sætte stemmen fri.
Det handler om at turde give slip på pænhed, kulturelle normer, og faste ideer om hvad stemmen kan. Når vi gør dette øges chancen for, at vores sjæl kan trænge igennem. At den kan tage over og synge vores sang, sjælens sang.

Vi kan synge for andres sjæl og heale dem. Vi kan tune os ind på dem og mærke hvad deres sjæl længes efter at høre. Hvad har deres krop brug for af lyde og toner, for at cellerne inden i dem danser? Sangen og lyden er en gave til os selv og en gave til andre. Den bevæger og healer alle.
Første skridt i at give slip er nervepirrende for alle. Ofte også selvom man har øvet sig meget. Der vil ofte være sådan en “hvad tænker de andre om min lyd? Kan de lide den? Accepterer de den?” Når vi undlader at følge den indre stemme og øver os i at give den gas, give os liv, så opstår legen. Vi vrøvler måske med lyde, volapyk. Vi bevæger os med trommen, mærker hvad den gør ved os, hvad den kalder på. Vi svarer måske trommen. Kalder på den. Danser med den.

Volapyk er magisk. Det er ikke kun for børn…
I volapykkens land kan vi tappe ind på andre frekvenser. Mærke os ind i strømme af visdom fra andre verdens hjørner. Midt i at du tror du blot siger volapyk, er der kommet ord til dig fra en fjern verden, som din hjerne intet kender til. Men det gør din sjæl. Den skulle blot sættes fri til at kunne huske ordene fra engang for længe siden.

Bemærk at jeg altid arbejder med dyb respekt og ydmyghed over for andre mennesker. Jeg ved hvor svært det kan være at give sig selv lov til at give udtryk. Men ofte formår jeg at få andre til at turde gøre noget alligevel. Ydmyge trin mod en større fylde, en større lyd og aftryk her i verden. Vi øver os alle, og menneskelige veje kan være kringlede og svære at gå.

Vi træner også vores lydhørhed. Vores fornemmelse af rummet, de andre, energien i rummet, det som sker imellem os. Kan vi lytte ind i dette rum, fornemme det som er større end os selv? Tør vi mærke os selv, være stille inden i og lade stilheden fylde? Mærke mellemrummet – og rummet i mellem mennesker. Både turde være kraftfulde men også sprøde og fintfølende i vores samvær med andre mennesker?
Kan vi lytte indad idet vi giver udtryk? Er der balance mellem vores opmærksomhed indadtil og udadtil?

Workshoppen er for alle uanset om man kan synge rent eller ej. Det handler ikke om skønsang. Men når vi forbinder os med sjælen, så opstår der ofte lyde, som har skønhed i sig, hvad enten de er klangfulde eller rå, hviskende eller råbende. Sjælen er skøn fordi den åbner til mange rum i os, ikke kun dem der umiddelbart er pæne. Livet kan være smukt, også når det ikke er pænt.

Der er en del berøring i mine workshop, hvor vi forholder os meget fysisk til vores egne kroppe og desuden hjælper andre til at mærke deres kroppe gennem berøring. Støtter hinanden i processen til at give kroppen lov til at give slip på lyde og toner, som måtte gemme sig i kroppen. Dette sker med fuld respekt for den enkeltes grænser og altid med muligheden for at trække sig fra en øvelse, som kommer for tæt på.